Vaarna kesän loppuminen

Torstai 15.8.2013 - Arto Auranen

Mikä vaara on siinä, että kesä loppuu. Kun näkee koululaisten kulkevan kohti opinajoaan, alkaa tuntua eläkeläiseltäkin siltä, että toiminta ja arki alkaa. Se on täysin väärinymmärrettyä. Me ansaitulla eläkkeellä olevat saamme jatkaa kesää ja kesäisiä toimia, niin kauan kuin ilmoja riittää. Ei siis huolta huomisesta, nauti vaikka käyt työssäkin välillä.

Tuleva syksykin on hienoa ja ihanaa aikaa. Siinä saamme nauttia väriloistosta ja viileistä illoista. Tämä viileys onkin näin Unkarin helteiden jälkeen tosi hienoa. Ollessamme Unkarin Balaton järven rannalla ilma oli 40 asteen molemmin puolin jatkuvasti. Uimavesikin oli 38 asteen tienoilla. Ei tiennyt menevänsä veteen.

Paluu kotimaahan tuntui tosiaan rauhoittavalta, kun paita ei tarttunut hikiseen selkään ja ilmastoidussa autossa sai säätää ilman sopivaksi. Kotona meillä on ollut yöt vähän liian lämpimiä, että nukkumisesta ei ole tullut mitään. Nyt kun ilmat ovat viilentyneet on aamuherääminenkin ollut miellyttävämpi, vaikka ylösnousu on livahtanut jo lähes kahdeksaan.

Siis ei mitään vaaraa kesän loppumisesta syksy on hieno vuodenaika.

Kommentoi kirjoitusta.