Kyllä eläkkeellä on mukanvaa

Torstai 30.9.2010 - Arto Auranen


Eipä ole tullut kirjoitettua blogiini pitkään aikaan. Eli onko minullakin eläkeläisellä kiire. En ole myöntänyt itselleni, että eläkeläisenä minulla olisi kiire. Mutta niin siinä kävi, kun luettelin erälle kysyjälle, mitä aiot tehdä kesällä. Tässä on ensin juhannusreissu ja sitten on heti Laatokan kierros vedettävänä Leenan kanssa ja sitten lähdemme Kansanlähetyspäiville Kajaaniin. Taisin ’hokaista’ perään, että sitten alkaa loma.

Mutta eihän eläkeläisellä ole lomaa. Kaikkihan on vapaata. Niin siinä se taitaa ollakin, kaikki on vapaata, ei ole sitä rytmiä ellei tee. Tämä vapaus tekee sen että yrittää ehtiä moneen paikkaan, johon ei työelämässä ehtinyt ja voinut mennäkään. Joutui rajaamaan enemmän. Nyt tulee uusia haasteita ja odotuksia; haaveita että ehtii.

Työaikana oli elämässä selvä rytmi. Päivä alkoi ja päivä tuli iltaan. Siihen iltaan mahtui vain tietyt asiat. Nyt ei tarvitse sovitella aikatauluja tiettyyn väliin ja niin asiat tuppaavat venymään ja ajattelee, että onhan se päivä huomennakin. Sitten tulee joidenkin asioiden suhteen kiire. Pitäisi tehdä vain välttämättömät. Ikäkin tekee sen, ettei ehdi enää samalla tavalla kuin ennen.


Kyllä eläkkeellä on mukavaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini